GoodPlanet Belgium en Toerisme Vlaanderen reikten vandaag de Green Key Awards 2019 uit in Park Inn by Radisson Brussels Airport te Diegem. Dit label zet het engagement van Vlaanderens duurzaamste logies, attracties en vergaderlocaties in de verf. Met zeventien nieuwe laureaten en een gloednieuwe website biedt Green Key een unieke meerwaarde voor toeristen die belang hechten aan duurzaam reizen.

 

Grootste label voor duurzaam toerisme breidt uit

Wat in Vlaanderen ooit begon als een duurzaam initiatief voor campings en jeugdherbergen werd intussen uitgerold naar hotels, unieke vakantiewoningen en B&B’s, vakantieparken, attracties en vergaderlocaties. Green Key is met 136 locaties de grootste familie binnen de toeristische labels in Vlaanderen. Ook internationaal is het label veruit het grootste, met 2700 locaties in 56 landen.
Jo Van Cauwenberge, directeur GoodPlanet Belgium: “Een Green Key krijg je niet zomaar. Uitbaters moeten wereldwijd voldoen aan meer dan 100 criteria op het vlak van energie, voeding, mobiliteit, … Dat maakt Green Key het grootste duurzaamheidslabel voor de toeristische sector.”

Nieuwe website wijst toeristen de weg

De toerist zoekt paden naar duurzaam reizen. Dat bevestigt ook Toerisme Vlaanderen. “Toeristen vragen almaar meer naar duurzame en ethische reisformules, met veel respect voor zowel de plek die ze bezoeken als voor de lokale bewoners en ondernemers. Logies en attracties die een Green Key hebben komen daar perfect aan tegemoet. Bovendien zet dit internationaal erkende label het duurzame imago en de reputatie van de toeristische bestemming Vlaanderen ook in het buitenland in de etalage. Net daarom zet Toerisme Vlaanderen al bijna 20 jaar met veel plezier zijn schouders onder het label.”
Biologisch ontbijt, betalen met ecocheques of vlot bereikbaar met de trein? Toeristen die duurzaam willen reizen, vinden via een zoekmodule Green Key locaties die aan hun verwachtingen voldoen. De locaties worden ook overzichtelijk op een kaart weergegeven.

De 17 nieuwe Green Key laureaten

Over Green Key

Green Key is een internationaal programma van de Foundation for Environmental Education (FEE), in Vlaanderen gecoördineerd door GoodPlanet Belgium, met steun van Toerisme Vlaanderen. Partners voor deze uitreiking zijn Radisson Hotels en Fost Plus.
Green Key wijst al 13 jaar de weg naar duurzaam toerisme, recreatie of duurzame vergaderruimtes. De Green Key-houders in Vlaanderen kan u vinden op www.green-key.be

Over GoodPlanet

Sinds 1997 inspireert GoodPlanet Belgium jong en oud om een duurzame samenleving te realiseren, door positieve acties te ondernemen en expertise te delen. GoodPlanet ontwikkelt en begeleidt projecten, vormingen en educatieve tools rond alle duurzaamheidsthema’s. Jaarlijks bereiken de 60 medewerkers zo meer dan 500.000 kinderen, jongeren en volwassenen over heel België.

Over Toerisme Vlaanderen

Toerisme Vlaanderen draagt bij aan de duurzame ontwikkeling van het toerisme in en naar Vlaanderen met het oog op meer economisch rendement, tewerkstelling en welzijn voor de inwoners van Vlaanderen. Deze missie bevat de vier pijlers waarop de werking van Toerisme Vlaanderen rust:
● met gerichte investeringen en ondersteuning het toeristisch aanbod in Vlaanderen aantrekkelijker maken
● bestemming Vlaanderen actief promoten om meer bezoekers aan te trekken
● volwaardige participatie aan toerisme voor iedere Vlaming mogelijk maken
● de verdere professionalisering van

Persbericht Green Key uitreiking 2019